Viktnedgång med läkemedel.

Så HÄR FUNGERAR det

1

Välj & beställ utan remiss

Beställ en eller flera av våra undersökningar som du är intresserad av. En läkare ringer alltid upp dig därefter

2

Undersökning inom 7 arbetsdagar

I Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Borås, Karlstad, Jönköping, Mölndal eller Sundsvall

Kallelse skickas via Kivra eller per post

3

Resultat inom 7 arbetsdagar

Skriftlig rapport och vidare handläggning av specialistläkare skickas till hemadress och online via Min Journal

Röntgenbilder i en USB hemskickas

När diet eller träning inte räcker
Finns Wegovy & Ozempic till din räddning

Vi har Bäst Priser

Alla företag nedan använder samma mediciner för viktnedgång och allmänna apotek i Sverige. 
Skillnaden är att vi inte tar överpris för samma behandling och har fler funktioner i vår app

Familjeläkaren.se

Familjeläkaren.se

Magnetlabbet.se

Prevcare.se

MR Helkropp

22900

24900

31950

MR Helrygg

12500

15900

21850

MR Halsrygg

7000

9900

12450

MR Buk

11000

12450

21850

MR Ländrygg

8500

9900

12450

Har App & Journal

Ja

Nej

Nej

Om VIKT CHECKEN

Ingen ska behöva vara fast i ofrivillig övervikt.

Vi är experter på övervikt & fetma

På VIKT CHECKEN vet vi att övervikt inte handlar om dålig motivation eller lathet. Vi vet också att det bara är 20% chans att nå en långsiktig viktnedgång med endast diet och träning. Därför startade vi VIKT CHECKEN – en digital överviktsklinik som erbjuder en effektiv och långsiktig viktnedgång med moderna läkemedel som bas, allt baserat på den senaste medicinska forskningen. Vi är din personliga vårdgivare med mycket hög tillgänglighet. Vårt mål är ingen ska behöva vara fast i ofrivillig övervikt.

En revolution inom viktnedgång.

Med upptäckten av den nya generationens mediciner för viktnedgång finns det för första gången en effektiv och säker medicinsk behandling av övervikt och fetma utan kirurgi. Läs mer om behandlingen här och i Läkartidningen.

Gå ned i vikt 15 %.

Vi hjälper dig att nå dina mål.  I genomsnitt går man ner 15 % av sin kroppsvikt på ett år med den nya generationens mediciner för viktnedgång, vilket är bevisat i stora medicinska studier. Läs mer om forskningen.

Hur hjälper VIKT CHECKEN dig att nå ditt viktmål?

Personligt expertteam

Vi ger dig allt stöd du behöver för att lyckas. Tillsammans med vårt specialistteam hjälper vi dig från dag ett på din resa mot ett hälsosammare och lättare liv.

Effektiv behandling

Grunden i behandlingen är modern receptbelagd medicin som sänker din aptit. Genomsnittliga viktnedgången är 1,3kg/vecka. Läs mer om behandlingen.

Medicinsk uppföljning

Kontinuerlig uppföljning med din personlig läkare och coach via våran web-app. Du kan alltid känna dig trygg och säker med din behandling hos VIKT CHECKEN.

Vad kostar det?

Ingen uppstartskostnad och ingen bindningstid.

Byte från annan vårdgivare

Smidigt & Gratis

Välkommen till Velora!

*Pris för eventuell provtagning och hälsogenomgång innan behandling kan tillkomma, detta behövs dock bara om din tidigare vårdgivare inte utfört detta.

Medicinsk viktnedgång

995 kr

Pris per månad

*Priset är exklusive kostnaden för köp av medicinen på apoteketLäs mer om pris för läkemedel.
*Pris för provtagning och hälsogenomgång innan behandling tillkommer med 995 kr. Läs mer om provtagningen.

Vad kostar det?

Ingen uppstartskostnad och ingen bindningstid.

Byte från annan vårdgivare

Smidigt & Gratis

Välkommen till VIKT CHECKEN!

Medicinsk viktnedgång

995 kr

Pris per månad

*Pris för eventuell provtagning och hälsogenomgång innan behandling kan tillkomma, detta behövs dock bara om din tidigare vårdgivare inte utfört detta.

*Priset är exklusive kostnaden för köp av medicinen på apoteketLäs mer om pris för läkemedel.
*Pris för provtagning och hälsogenomgång innan behandling tillkommer med 995 kr. Läs mer om provtagningen.

FRÅGOR OCH SVAR

En magnetröntgenundersökning, eller MR-undersökning, är en medicinsk bildgivande teknik som använder starka magnetfält och radiovågor för att skapa detaljerade tvärsnittsbilder av kroppens inre strukturer. Under undersökningen ligger patienten stilla på en säng som förs in i en tubliknande apparat. Magnetfältet gör att kroppens vätskor och vävnader reagerar och skapar bilder av organ, ben och mjukvävnad. MR-undersökningar används för att diagnostisera och övervaka olika medicinska tillstånd, inklusive skador, tumörer, hjärnsjukdomar och mycket mer. Denna icke-invasiva och smärtfria metod ger läkare värdefull information för att planera behandling och vård.

Evidia, tidigare Aleris, är företaget som står för magnetröntgen undersökningarna. Deras röntgenläkare bedömer och svarar även på alla undersökningar. Evidia är ackrediterad och ledande leverantör inom svensk sjukvård.

Provtagning görs via Unilabs, Synlab eller Karolinska Institutets provtagning ställen som finns på över 100 ställen i hela Sverige.

Vi erbjuder en undersökning som är snabb, smidig och säker. Inom sju dagar från beställning genomgår du en undersökning normalt, dock kan det ta upp till max 10 dagar. Därefter analyseras och sammanställs resultaten av legitimerade specialistläkare inom sju dagar.

När du gör en röntgen hos oss på HealthDoc kommer bilderna att granskas av specialistläkare inom röntgen. Om vi upptäcker en skada eller sjukdom i samband med en röntgenundersökning kommer våra legitimerade läkare hjälpa dig med remiss för vidare utredning och vård.

Vi skickar alltid en USB med alla dina MR bilder till din hemadress.

Utöver detta kan du även efter att du har fått ditt svar kan du gå in på 1177.se. Där kan du lägga till mottagningen där undersökningen är utförd. Du kan sedan begära åtkomst av bilderna som sedan skickas till dig via länk.

Förberedelse för en MR-undersökning kräver vanligtvis att du tar av dig metallkläder och smycken, eftersom magnetfältet kan påverka dem. Du kan också bli ombedd att undvika att äta några timmar före undersökningen om det gäller en specifik kroppsdel. Innan undersökningen är det viktigt att informera personalen om eventuella metaller i kroppen, som t.ex. kirurgiska implantat. Under själva undersökningen ska du ligga stilla och följa personalens anvisningar. Det är en smärtfri procedur, och det är viktigt att vara avslappnad för att få de mest noggranna resultaten.

Under en MR-undersökning ligger patienten på en rörlig säng som förs in i en tubliknande apparat. Där utsätts kroppen för ett starkt magnetfält och radiovågor. Magnetfältet reagerar med kroppens vävnader och skapar detaljerade tvärsnittsbilder av de inre organen och strukturerna. Patienten måste ligga stilla under undersökningen, och det kan vara nödvändigt att hålla andan vid vissa tillfällen för att minimera rörelse på bilderna. Det är viktigt att följa personalens anvisningar för att få de mest noggranna resultaten. Undersökningen är smärtfri och tar vanligtvis 20-60 minuter beroende på det område som ska avbildas.

Tiden varierar beroende på vilket område som undersöks och hur många bilder som behövs, men det kan ta mellan 15 minuter och över en timme.

Nej, en MR-undersökning är vanligtvis inte smärtsam. Det är en icke-invasiv och smärtfri procedur. Du ligger stilla på en säng som förs in i en tubliknande apparat medan bilderna tas. Under själva undersökningen kan du höra en bankande ljud som kommer från magneten, men det är inte smärtsamt. Det är viktigt att vara avslappnad och följa personalens anvisningar för att få de mest noggranna resultaten. Om du har några oro eller rädslor kan du diskutera dem med vårdpersonalen i förväg så att de kan hjälpa till att göra upplevelsen så bekväm som möjligt.

Ja, i de flesta fall är det säkert att genomgå en MR-undersökning. MR-undersökningar är icke-invasiva och använder inte joniserande strålning, vilket gör dem relativt säkra. De är en värdefull diagnostisk metod som vanligtvis inte medför några betydande risker.

Det är dock viktigt att informera din läkare och röntgenpersonal om eventuell metall i din kropp, som kirurgiska implantat eller metallfragment, eftersom starka magnetfält används under undersökningen och kan påverka sådana föremål. Om du är gravid eller har vissa medicinska tillstånd, kan det finnas specifika överväganden att ta hänsyn till. Din läkare och röntgenpersonal kommer att bedöma din situation och avgöra om en MR-undersökning är säker och lämplig för dig.

Nej, en MR-undersökning innebär ingen risk för strålskador. Till skillnad från vanlig traditionell röntgen eller datortomografi används ingen farlig strålning utan istället tas bilderna med hjälp av magnetfält och radiovågor som inte innebär några kända risker.

Även om undersökningen som sådan inte gör ont kan den för somliga vara otäckt eftersom man förväntas ligga stilla i ett trångt utrymme. På många mottagningar går det bra att ta med en anhörig in i undersökningsrummet för stöd. Tala om för personalen inför undersökningen om du vill ha lugnande medicin eller behöver få annan hjälp

Vi följer samma lagar och regler gällande sekretess som vårdcentraler och sjukhus. Vi lyder under patientdatalagen, hälso- och sjukvårdslagen och står under tillsyn av Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Det innebär att all data och alla undersökningsresultat hanteras i enlighet med dessa lagar och förordningar.

I allmänhet kan du äta och dricka normalt före en MR-undersökning. Det finns vanligtvis ingen nödvändig fasta.

Redo för ett lättare liv?