prostata

Allmänt om prostatan

Hypertyreos är en sjukdom där sköldkörteln producerar för mycket sköldkörtelhormon, vilket leder till en ökad ämnesomsättning i kroppen

 

Orsaker till prostatastörningar

Orsaken till prostatastörningar kan vara åldrande, hormonella förändringar eller genetiska faktorer. Prostatacancer kan också ha andra riskfaktorer såsom ärftlighet och livsstilsval.

 

Symtom & Behandling vid prostatastörningar

Symtom på prostatastörningar kan inkludera urinproblem som frekvent urinträngning, svag urinström, nattlig urinering och smärta vid urinering. Vid prostatacancer kan det finnas ytterligare symtom som smärta i bäckenet eller benen.

 

Behandlingen kan variera beroende på typen och allvaret av prostatastörningen. Det kan inkludera övervakning, medicinering, kirurgi eller strålbehandling.

 

Vad kan jag göra själv vid prostatastörningar ?

Egenvård vid prostatastörningar kan inkludera att bibehålla en hälsosam livsstil med balanserad kost, regelbunden motion och undvikande av tobak och överdriven alkoholkonsumtion. Regelbundna kontroller och följa läkarens rekommendationer är också viktigt för tidig upptäckt och behandling.

 

Så kan Familjeläkaren hjälpa till vid prostatastörningar

Du kan vända dig till oss på Familjeläkaren för att få råd och hjälp vid prostatastörningar. Vi gör en individuell bedömning baserat på dina symptom och det som framkommer under vård-mötet men i helhet ska vi vid prostatastörningar kunna hjälpa dig med bland annat:

Få vägledning och hjälp vid Prostata

Öppet dygnet runt

Så fungerar det

Innehåll

Symtom & Behandling

Så kan Familjeläkaren hjälpa till