Vitaminer & Mineraler​

A-vitaminbrist är ett tillstånd där kroppen har otillräckliga nivåer av vitamin A. Vitamin A är viktigt för syn, hudhälsa, immunförsvar och celldelning.

B12-brist, även känt som vitamin B12-brist eller kobalaminbrist, uppstår när kroppen inte får tillräckligt med vitamin B12

B-vitaminbrist är ett tillstånd där kroppen har otillräckliga nivåer av vissa B-vitaminer, inklusive vitamin B12 och folat.

C-vitaminbrist, även känt som skörbjugg, är ett tillstånd som uppstår på grund av otillräcklig mängd vitamin C i kroppen.

D-vitaminbrist uppstår när kroppen inte får tillräckligt med D-vitamin, vilket är ett viktigt näringsämne för att upprätthålla benhälsa och immunfunktion.

Folatbrist, även känt som folsyrabrist, uppstår när kroppen inte får tillräckligt med folat, vilket är en typ av B-vitamin som behövs för celldelning och produktion av röda blodkroppar.

Järnbrist är en vanlig näringsbrist som uppstår när kroppen inte har tillräckligt med järn för att producera tillräckligt med röda blodkroppar.

Magnesiumbrist är ett tillstånd där kroppen har otillräckliga nivåer av magnesium, en viktig mineral som är involverad i många biokemiska processer i kroppen.

Zinkbrist är ett tillstånd där kroppen saknar tillräckliga nivåer av zink, en viktig mineral som är involverad i flera enzymatiska reaktioner och kroppens immunförsvar.

Författare & Granskare : 2023-06-26